Gediplomeerd kattenverzorgster (en andere dieren) Utrecht en omgeving. Ingeschreven bij het Honden & Kattenbesluit.

pexels-photo-326875.jpeg

    Happie

Ik ben gediplomeerd dierenpensionhoudster/verzorgster, ingeschreven bij het Honden & Kattenbesluit. Ik verzorg je dieren (katten, konijnen, vogels enzovoort) bij je thuis als je bijvoorbeeld op vakantie gaat of een paar dagen/weken van huis bent. Je huisdier blijft op haar of zijn oude vertrouwde omgeving en dat is wel zo fijn. Ik verschoon de (katten)bakken, was de etens-water bakjes, geef ze hun eten, ververs dagelijks het water.

En dan de aandacht. Ik let goed op hun gedrag, hoe ze zich voelen en gedragen. Aan te bevelen boek: “Kalmerende Signalen” van Turid Rugaas en ‘De geheime taal van katten’ van Suzanne Schutz. Ik ben niet overdreven knuffelig bij dieren die al genoeg aandacht, knuffels  krijgen van hun baasjes. Belangrijk is dat ze zich op hun gemak voelen, ik klets met ze en van daaruit geven ze zelf aan door middel van ‘het koppies geven’, of ze behoefte hebben aan knuffeltjes. 

Soms hebben dieren medicijnen nodig. Bijvoorbeeld diabetes, nier en schildklierproblemen komen regelmatig voor bij katten. Ik geef ze hun afgesproken hoeveelheid insuline of andere medicatie. Meestal maak ik tijdens ieder bezoek een kort verslagje indien gewenst naast het op de hoogte houden per mail/whatsapp. 

Heel af en toe laat ik honden individueel uit. Vaak tijdelijk bijvoorbeeld als iemand het zelf niet kan in verband met ziekte of dagje weg al is het leukst natuurlijk als je hond mee kan.  De hond(en) gaan mee op de achterbank van mijn auto, niet in kooien. Ik ga een blokje om of met ze naar een hondenspeelplaats of landgoed Beerschoten voor een lange wandeling.

Ik kom eerst vrijblijvend langs om kennis te maken met de dieren en met de baasjes. Tijdens die kennismaking maken we afspraken omtrent de hoeveelheid eten, verzorging, verschoning kattenbakken, aandacht, bijzonderheden en eigen-aardigheden, bijzonderheden van de katten, en afspraken over de sleuteloverdracht. Verder kunnen er afspraken gemaakt worden over de post, de kliko, eventuele planten, gordijnen. Alles wordt vastgelegd in het verslag. 

De gemaakte afspraken bevestig ik schriftelijk (digitaal) per mail of whatsapp met daarbij een verslagje van het kennismakingsgesprek. Ik hou je op de hoogte van het verloop via mail of whatsapp al naar gelang we hebben afgesproken.  Als je daar geen behoefte aan hebt, hou ik een logboekje bij zodat bij thuiskomst je het dagelijkse verloop kunt nalezen. 

De kittens die geboren zijn tijdens de vakantie van de baasjes !

Katten en dierenverzorging Utrecht en omgeving

GwendolineBlankensteyn

 Gewone mobiel voor spoedvragen bellen of SMS naar:
06-19589609

—————————————————————————————————————————————–

Advertenties