Evenementen

8 en 9 maart 2019 de Internationale Veggie beurs: Veggie world in de Jaarbeurs. Voor iedereen! 

http://www.veganevents.nl

blur bowl close up cook


Het was super leerzaam en gezellig. Twee dagen lang in 5 verschillende zalen lezingen. Allerlei hoogleraren, bekende en nog interessanter de onbekende Nederlanders brachten hun visies, heel veel proeven! Zo is er een ongelooflijk lekkere veganistische kaas gemaakt van gefermenteerde caschewnoten. Barstensvol eiwitten, mineralen, vitamines en gezonde vetten. 10.008 bezoekers. In het voorjaar 2019 (wat gaat de tijd snel) is er Veggieworld een internationale beurs in de Jaarbeurshallen Utrecht.  Mij inspireert het enorm om aan álle dieren te denken en ze niet op te eten. Paarden, veulens, kalfjes, lammetjes, biggetjes, varkens, eenden, kalkoenen, ganzen, kippen, vissen, geitjes, schapen…het zijn allemaal dieren net als poezen en honden. Dus waarom goed zorgen voor de één en de ander óp eten. 

———————————–

Op 23 mei 2018 verwelkomt The School of Life dr. Jane Goodall in Carré, Amsterdam.

Al op jonge leeftijd trok Jane het oerwoud van Gombè in om daar chimpansees te bestuderen. Ze sloot vriendschap met de apen en kwam dankzij haar unieke onderzoeksmethode tot revolutionaire ontdekkingen. Door haar kijken we nu niet alleen anders naar chimpansees, maar ook naar de mens. We bleken zelf wat minder bijzonder te zijn dan we dachten. We weten nu bijvoorbeeld dat chimpansees, net als wij, gebruikmaken van gereedschap en zowel meedogenloos als lief kunnen zijn.
Vandaag de dag reist Jane Goodall nog steeds de hele wereld over om haar geliefde chimpansees, die op dit moment ernstig bedreigd worden, te beschermen. Ook probeert ze het voortbestaan van andere dieren en, uiteindelijk, van onze hele planeet te waarborgen. Daarin zet zij de verbondenheid van mens, dier en natuur centraal. Met haar Roots & Shoots programma leert ze jongeren om beter voor elkaar en voor onze wereld te zorgen.
Ze verspreidt niet alleen een ernstige boodschap, maar biedt ook hoop. Haar woorden inspireren om tot actie over te gaan. Het is nog niet te laat om klimaatverandering, ontbossing en de ongelijkheid tussen arm en rijk aan te pakken. Mede door ons over haar projecten te vertellen, laat ze ons zien hoe wij in het dagelijks leven het verschil kunnen maken.
Op het evenement deelt Jane Goodall haar hoop voor de toekomst en is er een Q&A. Daarnaast kan je ter plekke ontdekken wat jij kan doen om een verschil te maken.
De spreker
Jane Goodall, PhD, DBE, is een Britse primatoloog, etholoog en antropoloog. Ze is wereldwijd bekend geworden door haar baanbrekende onderzoek naar chimpansees. Ze is de oprichter van Het Jane Goodall Instituut en bedenker van het Roots & Shoots programma, een wereldwijd jongerenprogramma gericht op het oplossen van humanitaire- en milieuproblemen. Goodall is een VN Boodschapper van de Vrede en heeft boeken geschreven over haar chimpanseeonderzoek en haar visie op het behoud van onze planeet. Ook heeft ze kinderboeken geschreven en heeft National Geographic onlangs een film over haar gemaakt, JANE.
Dit event is georganiseerd in samenwerking met Het Jane Goodall Instituut Nederland en The School of Life. Met de aankoop van je kaart draag je bij aan Het Jane Goodall Instituut Nederland en daarmee aan duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden


 

 

GwendolineBlankensteyn

Gewone mobiel voor spoedvragen bellen of SMS naar: 06-19589609

 

Advertenties