Mijn blog

Kattenbezitters: pas op met kiepramen!

Dierenartspraktijk Zuilen Utrecht: Kattenbezitters: pas op met kiepramen!

We willen alle kattenbezitters waarschuwen voor openstaande kiepramen! Met dit beginnende mooie weer en fluitende vogeltjes, doen katten er van alles aan om buiten te komen. In een openstaand kiepraam ziet je kat ook mogelijkheden. Voor je het weet probeert je kat via het kiepraam naar buiten te gaan, met alle fatale gevolgen van dien. Laat je kat daarom nooit alleen achter in een ruimte met een raam op de kiepstand.

Wat kun jij doen?
We geven je een aantal veiligheidstips:
Plaats zo mogelijk een hor voor het raam.
Stop een handdoek tussen het raam, zodat de kat niet in het smalle gedeelte kan glijden.
Er is een hekwerkje in de handel om ervoor te zorgen dat de kat niet tussen het openstaande raampje door kan.
Als je op vakantie gaat, instrueer dan de oppas dat kantelramen dicht moet blijven.
Zie jij een kat die klem zit in een kiepraam? Kom meteen in actie: bel het meldnummer 144 en bel aan bij het betreffende huis. Elke seconde telt!

———————

Als het aan de kat lag dan bleef ze natuurlijk liever thuis. Ik verzorg katten, cavia’s, konijnen, vogels etc. bij je thuis. Mocht je langer van huis zijn ruim ik op verzoek de post op, geef de planten water, doe gordijnen open/dicht. Ik kom 1 of 2 keer per dag langs (of om de andere dag), al naar gelang je vraag. Verschoon de kattenbakken, konijnenhokken, voer de dieren, was de etensbakjes, ververs het water, maak de omgeving schoon, geef ze aandacht. Heeft je huisdier(en) medische (zelf) hulp (medicatie, insuline injecties) nodig kan ik dat ook geven. Last but not least krijgen ze heel veel aandacht.

De gemaakte afspraken leg ik vast in een draaiboekje. Ook maak ik een verslagje van de verzorging en alles wat je kat(ten) te vertellen hadden, het poespas verslag. Ik ben werkzaam in de regio:Utrecht, de Bilt, Zeist, Bunnik, Driebergen, De Meern, Maartensdijk, Groenekan, Vleuten, Nieuwegein, Leidsche Rijn, Hilversum etc. Logies uit heel Nederland.

pexels-photo-977881.jpeg